diumenge, 9 de gener del 2011

Estamos en ello

Aquests darrers dies de vacances he aprofitat per fer les típiques gestions que fan mandra fer-les al llarg de l'any. Una d'elles va ser inesperada i es que ens va arribar una ordre d'embargament del nostre cotxet! El motiu és que quatre anys després de canviar-nos de domicili, després de dos anys de tenir el cotxet apuntat al mateix domicili fiscal, després de pensar que l'administració tenia les dades centralitzades, doncs no. Resulta que hi ha alguns departaments de l'ajuntament que no s'han assabentat de tot això, que ells t'envien les cartes (que a més ho fan treballadors d'una ETT) i que tu, el ciutadà, has de saber quan i quant has de pagar cada any els diferents impostos.
I no vagis amb històries, l'administració, millor dit els mileuristes que donen la cara per a ella, et diu el que has de fer, no el que poden fer ells per millorar. Paraula de funcionari.
A  la pregunta de com és que no tenen les dades centralitzades la resposta de la funcionaria (de moment) és un buf i dir que "estamos en ello". Pos vale.
Jo la veritat és que fa anys que ja donava aquesta resposta quan algú de l'administració em feia veure que havia de complir algun precepte. Així hi ha un contracte d'un dia esperant a signatura en un calaix d'una empresa pública des de fa 3 anys, una sentència (afortunadament favorable) en un jutjat que es podrirà...
I no sé si es que l'administració s'ha tornat indolent, si és que sempre ho ha sigut o que senzillament s'ens continuen pixant a sobre i sense amenaça no hi ha moviment. Moviment econòmic es clar, perquè el que volien aquests embargadors era cobrar-me un impost del que no m'havien informat, i que quan ho van fer ho van fer a una adreça equivocada. Estamos en ello.

Sumem-li a això que el nou govern de Catalunya ha dit que farà accions que no ens agradarà a la població, que seran dures i que ens hem de preparar. Vale, lo mismo digo, nosaltres també farem coses que no li agradaran als poderosos, als que diuen que manen (que no són els mateixos, no ho oblidem) i m'agradaria pensar que s'hauran de preparar, però això encara no ho tinc clar. Malauradament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada