dissabte, 5 de febrer del 2011

Illes i vots.

Estimats i estimades,

El passat dijous es van fer les eleccions sindicals al departament d'educació. Com bé sabeu vam fer una llista sindical amb la CGT, una llista que pretenia posar una pica en l'entramat sindical de Tarragona. Això entre d'altres objectius, es clar.
Deixa de ser una illa! era i és el nostre lema. La nostra proposta implica no delegar la responsabilitat de cadascú de nosaltres en representants sindicals. Adonar-nos de la força que hem de fer al si dels claustres, la capacitat de compartir i veure el món més enllà de les portes de l'escola. Tot això en temps de direccions i polítiques educatives que pretenen anular la veu i l'opinió dels que hi treballem cada dia. Ens volen silenciades. 
Per a mi ha sigut una experiència curiosa i singular, comprovar el cutremón del  aconseguir vots, del difamar als demés sindicats per quedar bé, de prometre l'impossible o el que no han dit ni fet en quatre anys, de reclamar-se com els millors, els més lluitadors, els  únics que poden millorar la situació. Patètic.

Estic molt content de la "campanya" que hem fet. Honesta, sense dir res que no seriem capaços de dir o defensar, incloent idees que poden crear rebuig o indiferència. Deia un company que no som una proposta minoritària, sinó per minories. No hem criticat a cap altre sindicat, al contrari hem escoltat com el sindicat majoritari ens acusava de "robar" ,textualment, a afiliats seus per la nostra llista. Com si les persones no tinguessin criteri, ni personalitat, com si fossin bobes o imbècils. Rutines.

També hem deixat clar que el nostre objectiu era que, les persones que ens dediquem al món d'educar i ensenyar, siguem capaces de pensar, actuar, escoltar, criticar.... sigui quina sigui l'afiliació sindical. Una tasca difícil perquè l'aspiració de la majoria sindical és representar i delegar.

Continuarem, com ja estàvem abans, ara tenim una secció sindical constituïda que ens permet tenir una cobertura legal gens menyspreable. I també hem de dir que la CGT ha tret 18 delegats a la resta de Catalunya.


121 vots a TGN, alguns més que la UGT, 121 persones que hem deixat de ser illes, que sabem que ens podem trobar, que no estem soles per molt que, al nostre lloc de treball, ens ho sembli. És mentida, no estem soles, endavant!

Resultats definitius Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada