dimarts, 9 d’octubre de 2018

Saber tancar

Benvolgudes i benvolguts,
entro al bloc des de fa molt temps i veig que la darrera entrada anava dedicada al comiat de la Caterina. I me n'adono que torno a fer una entrada per parlar d'un altre final. M'ho hauré de fer mirar...
Diumenge passat vam tancar vint anys de Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau. És diu aviat, vint anys de presència als carrers de Tarragona, vint anys de denuncia antimilitarista.
Hem escrit molt al respecte, la darrera revista del Paraules per la Pau, la 204, fa un repàs molt intens  i bonic. El penjaré quan el tinguem en format digital.
Us deixo algunes imatges del darrer Paraules per la Pau i, sobretot, el text que la Maria Miró va fer per presentar aquest darrer paraules. 
Hi ha molta bellesa dissolta a Tarragona....

Bon dia a totes i tots,
avui obrim el Paraules per la Pau amb una acció, amb una performance del Taller Del Sol, a qui agraïm profundament aquesta col·laboració i totes les altres que ens han regalat en diverses ocasions al llarg d'aquest temps i, a qui agraïm també la pancarta de Pinzell Brut que ens ha sigut fons d'escenari en tants dies com avui.

I avui, ja no direm que som aquí com cada mes... però diem: Aquí hem estat i aquí estem 1 cop més, en un primer diumenge de mes.
En aquest espai, que des de fa 17 anys, decidim fer-nos nostre, perquè ho és, encara que sovint sigui difícil de sentir-ho, per la confusió entre l'espai públic i l'espai privat dels negocis que l'ocupen.
Aquí a la PLAÇA SOM, i FEM i CREEM aquest espai de PAU i ART com a subtil manifestació en contra de l'armament, dels exèrcits, de la despesa militar, i de la militarització de la societat i les nostres vides.

Per això, només per això, per la pròpia VOLUNTAT de SER i SER-HI, de compartir i crear col·lectivament és, que va néixer aquesta iniciativa, com una forma de dir que la vida és i som, i que no volem que ens l'arrabassin de qualsevol manera.
Estar aquí, per nosaltres, ha estat una forma de resistència, un altaveu al carrer, una xinxeta que diria el Yago, a la vegada que un espai de creació des del gust i el plaer de regalar-nos aquest espai com el volem: omplert amb música, amb poesia, teatre, contes, performances, amb jocs, lectures crítiques, amb dansa, amb pintura, fent tallers d'il·lustració, fent tallers de grulles de paper, fent fanalets per recordar les conseqüències de la bomba d'Hiroshima o pintant bastament banderoles en llençols vells; i des d'aquí donem les moltes gràcies a totes les persones que han contribuït a fer-ho possible.

Avui tenim un menú variat, de la mà de diverses persones estimades que contribueixen escrivint al full o actuant, a demés de totes les que sou aquí presents.
Pel que fa les actuacions i algunes coses més que ens ve de gust dir-vos, ho farem a poc a poc, mantenint la sorpresa de cada instant PRESENT.
Amb el desig que estiguem a gust i ho disfrutem. Som-hi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada