dimecres, 20 de març del 2024

INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL I EDUCACIÓ

 5è programa, 3era temporada, març de 2024, “Mal d'escola".   INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL I EDUCACIÓ amb la Maite López Sánchez.

En aquest cinquè programa de la tercera temporada conversem amb la doctora Maite López Sánchez, Catedràtica Universitària (CU) en Intel·ligència Artificial a la Universitat de Barcelona (UB). És investigadora responsable del WAI (Volume Visualization and Artificial Intelligence research group) com unitat associada al CSIC per l’IIIA (Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial). A més, és coordinadora a la UB del màster interuniversitari en Intel·ligència Artificial (UPC-UB-URV) i membre emèrit de la junta directiva de l'Associació Europea dels Sistemes Multi-Agents. Anteriorment, la Dra. López va ser membre del consell de l'Associació Catalana d'Intel·ligència Artificial, responsable d'investigació en el departament d'innovació de l'empresa Intelligent Software Components (iSOCO) i investigadora visitant al laboratori de robòtica de la Universitat de Southern Califòrnia (USC). Els seus interessos actuals se centren en la inclusió de valors morals dins dels sistemes autònoms/intel·ligents i la deliberació social. 

 En aquest cinquè programa hem comptat amb el pressentiment educatiu del Jrdi Solé Blanch i la píndola Literatura amb guix de la Puri Pinto.

Continuem agraint als @doctordeseo l’ús de la nostra sintonia, a més de Pupille per la seva música per vestir les seccions del programa. A la Laia Batlle i @DomenysRadio per l 'oportunitat d'expressar i compartir debat educatiu! 

Per acabar, gràcies per escoltar Mal d'escola!

Bibliografia

Carme Torras "Mutació sentimental" Pagès Editors,  Barcelona, 2008.

Conxa Fernandez Martorell " El aula desierta"Editorial Montesinos, Bilbao, 2008

Temes musicals

Julieta Venegas (1997) De Mis pasos , del disc Aquí, editat per  RCA Internacional

De Pupille (2005) Hay alguien ahí? del disc  Himnos Olímpicos, BCore.

Sílvia Tomàs Trio (2014) Terra,  del disc Desaprendiendo lo aprendido.