diumenge, 19 de maig del 2013

Canvi de direcció, que no de rumb, a l'escola.



Estimades i estimats,

Si pensem en crisi com a canvi he de dir que, la crisi dels 40 acabats d’estrenar, m’ha ofert un gran canvi a la meva vida professional. A partir del proper 1 de juliol faré les funcions de direcció a la petita escola de la Joncosa del Montmell, l’escola Teresa Godes i Domènech.

Dos cursos farà que vaig arribar a la petita escola del Montmell. Una arribada amb molta il·lusió i expectatives, amb moltes ganes d’oferir tot el que puc i sé, obert a continuar aprenent. I dos anys després he de dir que continuo amb la mateixa il·lusió, amb les mateixes ganes d’oferir i compartir i obert a continuar aprenent, però amb un afegit: la complicitat de companyes i famílies, que també tenen el ferm propòsit de continuar un projecte d’escola que  desenvolupi la formació i aprenentatge íntegre dels nostres alumnes, de respectar els diferents ritmes d’aprenentatge tenint en compte les dificultats o particularitats dels infants, de continuar enfortint una comunitat educativa necessària per l’enriquiment de tots els seus membres, sobretot dels més petits.

Conjugar les paraules de Vázquez Montalbán, en boca del seu Carvalho, “saber es defenderse” amb el que el mestre Pau Casals pensava que havíem de dir als infants: ”tens capacitat per a ser qualsevol cosa. Sí, ets una meravella”. 

Estabilitat, tendresa, saber, compartir, aprendre, riure, acompanyament, valorar, estimar, mirar, observar, preguntar....

No deixem de construir per créixer. I preparem-nos per remar per quan deixi de bufar el vent.


1 comentari: