dimarts, 1 de febrer de 2022

Mal d'escola [DESEMBRE]

I l'escola, per a què?

En aquest tercer programa dialoguem amb el Jordi Solé Blanch que ens comparteix la seva visió del fet educatiu i la funció de l'escola al món d'avui. En Jordi Solé és doctor en Pedagogia, professor i actual director del grau d'educació social de la UOC. Amb una llarga trajectòria al camp social, en Jordi planteja i provoca diversos debats, tant des de l'experiència personal i professional com des del marc teòric. Segur que no us deixa indiferents aquest mal d'escola!

En aquest tercer programa també tenim el luxe de comptar en directe amb la veu de la Maria Romano, que ens llegeix el Pressentiment educatiu. La Maria és la directora i una de les veus de Dents i ungles, programa de poesia que us recomanem molt i que podeu trobar @tarragonaradio i @poesiasonora.

Les Llavors del Penedès, la P del Penedès, després de la pedagogia i la política, ens l'explica en Jaume Nin amb el seu vincle i procés amb la terra, la seva història per arribar a l'elaboració de Barbuts, un vi blanc ecològic i biodinàmic que podeu gaudir i encarregar a nuriavivesventosa@gmail.com.

Continuem agraint als @doctordeseo l'ús de la nostra sintonia, a més del Pupille i la @SilviaTomasTrio la seva música per a vestir les seccions del programa. A la Laia Batlle i @DomenysRadio per l'oportunitat d'expressar i compartir debat educatiu!
Per últim, gràcies per escoltar Mal d'escola!
Bibliografia
La réplica, para acabar con los espejismos, Philippe Meirieu, edicions Dr Buk, 2020.
Pedagogía i emancipació, et al, edicions Arcàdia, 2020
El primer hombre, Albert Camus, editorial Tusquets, 1994
Temes musicals

Busco en tus labios de Doctor Deseo, del disc Busco en tus labios, lo mejor de Doctor Deseo, Baga-Biga, 2014

Hay alguien ahí? De Pupille, del disc Himnos Olímpicos , BCore, 2005

Terra, de Silvia Tomàs Trio, del disc Desaprendiendo lo aprendido, autoeditat, 2014

La poesía es una arma cargada de futuro, poesía de Gabriel Celaya cantada per Paco Ibáñez a l'àlbum Paco Ibáñez 2, 1967.

A la vida, cançó de l'Ovidi Montllor en versió de la Maria Arnal i en Marcel Bagès, editat per Compartir Dóna Gustet / Fina Estampa, 2016


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada