diumenge, 23 de maig de 2010

Hola nen!

Arriba l'estiu i les calors i a prop d'on visc hi ha una placeta amb esglessia que convida a fer nit i donar refugi als que no tenen casa. No entraré en l'estat d'abandonament personal que tenen aquestes persones que es congreguen allà, sobretot ara, a l'estiu. Avui, tal com baixava del cotxe se m'ha apropat un dels "nous" i em diu:
-Hola nen! tu eres un tio legal, simpático, buena gente..a que tienes un cigarrito?- i com que tinc el vici de no fumar li he respòs que no.
-I 20 cintimillos pa ver si me llega pa comprar un paquete?- I com que avui no portava ni un ral a la butxaca, negativa una altre vegada.
- Da igual tio, eres buena gente igual!- M'he girat amb un somriure tot i poder observar l'estat del pobre home. Un minut i 50 metres després una companya seva que no havia vist la situació anterior em demana un euro i com ja he dit anava escanyat avui. I mig? I tampoc, es clar.
Em resulta molt cridanera la visió de la vida que tenen moltes persones que viuen al carrer. Sense anar més lluny, un del habituals de la placeta ja esmentada, em va demanar tabac i al "recriminar-li" que el tabac és dolent per la salut, i mata, ell em va dir, molt carinyosament: "a veure si és veritat". Des de llavors no li dic a ningú que el tabac és dolent i mata, visqui on visqui.

1 comentari:

  1. Serà un plaer llegir-te en la distància. Així hi podré pensar mentre vaig a la feina escoltant la meva música. Llarga vida tindrà el blog ja que sempre tens un racó per descriure del món on vivim i capacitats per interpretar-lo. Anem visquent i a veure el tresor que ens depara el pròxim vaixell.

    ResponElimina