dissabte, 23 d’abril del 2011

23 d'abril i Josemi




Estimades i estimats,

Avui és Sant Jordi i deu ser el primer en molts anys que no hi sóc a Catalunya per gaudir de la jornada. Que rar es fa que sigui 23 d'abril i que ningú passegi amb una rosa a la mà, que no hagin llibres al carrer. Si a més li afegim que és setmana santa, la cosa ja és trista de mena.

Sort que un està sempre ben envoltat, tot i que sovint trobo a faltar a gent amb la que he compartit moltes vivències i aventurilles. Una d'aquestes és en Josemi, doctor d'història i mestre de vida. Explicar totes les coses que he après d'ell és impossible, els que el coneixeu sabeu de què i qui parlo.

Per això vaig aprofitar la setmana blanca del mes de març per anar a visitar-lo a Sòria, ciutat on treballa des de fa uns anys a la fundació Duques de Soria. I allà vaig poder compartir aquells espais de xerrada i aprenentatge vital, de mirall, de discussió, de posada al dia sobre la quotidianitat, la que ens separa 500 quilòmetres i un telèfon que no ens acaba d'agradar com a nexe, tot i que el prenem com a recurs d'urgència. Què hi farem.

Us deixo unes fotos d'aquells dies de passeig i reflexió, de calma i conversa, de música i salut. Sòria no està molt animada entre setmana, sigui blanca o negra.
També deixo per escrit una abraçada  en Josemi, venen dures i madures. Els que estem a 500 quilòmetres estem lluny, però nomes d'una manera, de tota la resta de formes estem amb tu. 
I uns escrits seus, antimilitarista, feminista, flamenc, historiador...deixo voluntàriament a banda la seva vessant rockera, d'això es parla als bars amb la música alta.

23 d'abril, gran dia per barrejar llibres i Josemi!
Cuida't company i ànims!

Article sobre desobediència i los quintos
Rinconete, pots triar entre tots els que ha escrit! no tenen pèrdua!
antimilitarisme i dona
Guitarristas flamencas
El surco el ritmo y el compas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada