divendres, 13 d’abril del 2012

Chomsky i l'educació.

Estimades i estimats,

Com bé sabeu en Noam Chomsky és un conegut lingüista nord-americà, molt implicat com a activista i teòric des de models totalment llegibles, clars i diàfans. Les seves opinions i discursos, basades en treballs i raonaments molt fonamentats, no deixen indiferent a quasi ningú. Tot un sacsejador de pensament i consciència que dicta càtedra tot i la seva accessibilitat.
Avui he pogut dedicar-li vint minuts a una entrevista que podeu mirar i que no deixa puntada sense fil tot parlant d'educació. Podríem pensar que el que ens explica és el sistema educatiu nord-americà...els que mireu l'entrevista, i sigueu mestres o professores, podreu observar que els fets que explica en Chomsky passen a les nostres aules. Al nostre sistema educatiu. Ho explica mol bé la introducció del vídeo:

La Deseducación de Noam Chomsky: Chomsky critica el actual sistema de enseñanza. Frente a la idea de que en nuestras escuelas se enseñan los valores democráticos, lo que realmente existe es un modelo colonial de enseñanza diseñado para formar profesores cuya dimensión intelectual quede devaluada y sea sustituida por un complejo de procedimientos y técnicas; un modelo que impide el pensamiento crítico e independiente, que no permite razonar sobre lo que se oculta tras las explicaciones y que, por ello mismo, fija estas explicaciones como las únicas posibles.

Val la pena, ni que sigui per debatre i discutir, tot i que a mi m'ha servit per continuar enfortint la meva pràctica pedagògica i personal.


Noan Chomsky: El objetivo de la educación: La... per filosofiacr

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada