dissabte, 11 de maig del 2019

En Ferran, un mestre més.

En Ferran, un mestre més.

El meu nom és Toni Àlvarez i sóc mestre i director de l'escola Teresa Godes i Domènech, una petita escola que es troba al Montmell, el municipi més extens i menys poblat de la comarca del Baix Penedès, a Tarragona. Són molts els mestres i les professores de la comarca la Costera que hi treballen a la nostra demarcació, algunes es queden a fer vida, altres hi tornen, de totes elles aprenem.

En Ferran Minguet no és el primer mestre de la Costera que conec, tot i que és el primer polític de la comarca que conec i l'últim que em pensaria que faria de polític. Val a dir que només fa cinc mesos que el conec, però al Ferran se'l coneix ràpid i més a un centre educatiu on, la quotidianitat, mostra ràpidament gran part de les actituds bàsiques per poder ser un bon mestre de l'escola pública: compromís, esforç, capacitat d'empatia i estima pels alumnes. En Ferran  havia de cobrir una baixa molt sensible quan va arribar al gener i ho va fer des del primer dia amb criteri i serenitat. 

Va ser als pocs dies que ens va comunicar que, a més de mestre, feia de polític al seu poble, a Xàtiva. Vam quedar ben parats, no veiem per enlloc les capacitats d'un polític en aquell noi de 29 anys,al contrari, amb una aparent innocència i certa ingenuïtat continuem  pensant que en Ferran no hi cap dins d'un vestit de polític, si més no polític clàssic. 

Companyes i companys vam estar unes setmanes intentant treure-li del cap l'idea de ser l'alcaldable del seu poble, quan encara era possible. Conec bé com es cuina a la política de partits i d'institucions, sovint irrespectuosa amb les capacitats i potencial de les persones, sovint subjectes a interessos obscurs, "pensa-t'ho bé Ferran"  va ser el mantra de bona part del claustre al mes de febrer a l'escola.

En Ferran diu que vol canviar la formes de fer política, que té molta il·lusió i ganes de treballar per fer de Xàtiva una ciutat habitable i participativa. He de dir que a l'escola així és ell, espero que ho pugui mantenir, arribat el cas, a Xàtiva.

Perduda la batalla de convèncer al Ferran que no fes de candidat, només puc manifestar certa enveja pels xativencs, per poder triar a un alcaldable com en Ferran: una persona honesta i treballadora, jove i experimentat, senzill i amb idees pròpies, responsable i compromès.

Per últim, una petit apunt, als darrers mesos en Ferran ha estat viatjant cada cap de setmana a Xàtiva a treballar per la candidatura, també ho ha fet vàries vegades entre setmana, baixant i pujat el mateix dia, per fer debats i trobades importants. I  ho ha fet sense faltar en cap moment al seu deure i responsabilitat de mestre. I amb el seu sou ja que, el seu partit, no li ha pagat ni la benzina. 

El 26 de maig dependrà de la voluntat dels xativencs i xativenques el futur immediat d'en Ferran, però estic tranquil perquè, allà on estigui en Ferran, guanyem totes i tots. 

Salut i encert.
Toni Àlvarez
mestre i director de l'escola Teresa Godes i Domènech

4 comentaris:

  1. Que paraules més boniques i verídiques. És una gran persona.

    ResponElimina
  2. Som molts els que pensen que aquest noi hauria de dedicar-se al que, suposadament, sap fer, el traje de la política li va gegant. Espero que la gent tingui seny i no el voti, li faria un flac favor a Xàtiva.

    Un petit detall, i de que es va agafar el permís de 15 dies per a les Eleccions Generals i ara se n'agafarà 15 més per a les locals, no dius res?
    Perquè, al meu entendre, si ets candidat local, no més et toca agafar permís per a les eleccions municipals, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. També anava en llistes per a eleccions autonòmiques, motiu pel qual té el dret d'agafar-se els dies de permís.

      Això de que el vestit de la política li ve gran ho dius tu, amagat/da amb l'anonimat. Jo no el votaré, però Ferran és una persona que sap escoltar i es preocupa per la gent. Més polítics com ell ens caldrien.

      Elimina
  3. Hola Anònim 1!
    Respecte la teva opinió de votar-lo, o no, res a dir.
    Et veig ben informat sobre els permisos que l'administració li ha concedit al Ferran. Potser ho hauries de consultar abans per no escampar merda sense coneixement de causa, en els dos casos ha estat és l'administració qui li ha concedit els permisos, amb tota la paperassa corresponent i comprovada per la mateixa administració.
    A mi també m'hauria agradat que no fos candidat, com ja he dit abans, però...

    ResponElimina