dimarts, 14 de maig del 2024

La identitat docent

 7è programa, 3era temporada, març de 2024, “Mal d'escola".    LA IDENTITAT DOCENT    amb la Paula Sanchez Gil.

En aquest setè programa de la tercera temporada conversem amb la Paula Sanchez Gil. És mestra d'educació primària des del 2009 a Madrid, actualment forma part de l’equip directiu de la seva escola d’infantil i primària. Interessada per la Memòria i la crítica de l’educació, des del curs 2022 cursa estudis de doctorat a la UAM, on investiga sobre dissidències front l’imperatiu innovador als centres educatius públics. Com a mestra, s’està formant en processos de digitalització i en educació basada en evidències per entendre millor aquest imperatiu. 

El seu espai de militància sorgeix des de la seva escola pública, des d'on treballa pel teixit associatiu del barri en col·laboració amb companyes d'altres centres, espais veïnals i grups de recolzament a les famílies, especialment en temes de vivenda i recursos per i per a les menors.

Com no es mestra a temps complet, al seu temps lliure li interessa temes com la memòria o la història, malgrat la realitat és que el que més li agrada fer, quan té una estona, és deixar de fer coses. O al menys intentar-lo.


En aquest setè programa hem comptat amb el pressentiment educatiu de la Isa Lòpez Peñas i la píndola literària de la Puri Pinto a Literatura amb guix.

Continuem agraint als @doctordeseo l’ús de la nostra sintonia, a més de Pupille per la seva música per vestir les seccions del programa. A la Laia Batlle i @DomenysRadio per l 'oportunitat d'expressar i compartir debat educatiu! 

Per acabar, gràcies per escoltar Mal d'escola!

Bibliografia

Elisa Victoria "El evangelio" editorial Blackie Books ,  Barcelona, 2021.

Harold Entwistle " Antonio Gramsci, una educación conservadora para una política radical" editorial Akal, Madrid, 2023

Temes musicals

Doctor Deseo (2014) Busco en tus labios, del disc Busco en tus labios, lo mejor de Doctor Deseo, Baga-Biga.

Sílvio Rodríguez (1994) Escaramujo, del disc  Rodríguez,  editat per  Ojalá.

De Pupille (2005) ¿Hay alguien ahí? del disc  Himnos Olímpicos, BCore.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada