dilluns, 8 de juliol del 2024

FILOSOFIA 3-18. Una eina pel pensament crític

 8è programa, 3era temporada, juliol de 2024, “Mal d'escola".    FILOSOFIA 3-18. Una eina pel pensament crític amb la Glòria Arbonés.

En aquest vuité programa de la tercera temporada conversem amb la  Glòria Arbonès, Directora del Grup IREF des de 2015. És professora de Filosofia per la Univ. Nacional de La Plata (Argentina), especialitzada en Philosophy for Children al IAPC (Institute for the Advancement of Philosophy for Children. Montclair State University. NJ). Va ser la introductora de Filosofía para Niños a l’Argentina el 1989. 

El 2003 es trasllada a viure a Barcelona i des de llavors treballa com a formadora i investigadora al GrupIREF (Barcelona). També té el Màster en Estudis del Feminisme de la Diferència (Univ. de Barcelona) i en Filosofia 3/18-FpN (Univ. de Girona). Des del 2 012 també és professora de Didàctica de la Filosofia al Màster de Professorat de la Universitat de Barcelona, i fins a 2022 ha estat la co-coordinadora del Màster on line Filosofia 3/18-FpN (Universitat de Girona). 


Participant i ponent a congressos, trobades, jornades, etc. a Argentina, Espanya, Mèxic, Itàlia i Àustria entre altres països. També és una de les creadores i actives impulsores de la Red Virtual de Filosofía para Niños a través de la qual alumnes d’escoles d’Argentina, Colòmbia, Mèxic, Estat Espanyol i Filoscoles i Filoinstis de Catalunya, es troben per fer comunitats de diàleg.


En aquest vuité programa hem comptat amb la presència a l'estudi del Roger Fusté, el pressentiment educatiu del Jordi Solé Blanch i la píndola literària de la Puri Pinto a Literatura amb guix.

Continuem agraint als @doctordeseo l’ús de la nostra sintonia, a més de Pupille per la seva música per vestir les seccions del programa. A la Laia Batlle i @DomenysRadio per l 'oportunitat d'expressar i compartir debat educatiu! 

Per acabar, gràcies per escoltar Mal d'escola!

Bon estiu! Ens retrobem a l'octubre!

Bibliografia

Lipman, M; Sharp, A i Oscanyan, F. "Filosofia a l'escola" EUMO editorial,  Vic, 2019.

Clarisaa Pinkola Estés " Mujeres que corren con lobos" Ediciones B, Barcelona, 1988.

Us recomanem molt especialment la web del grup IREF  https://www.grupiref.org/

Temes musicals

Doctor Deseo (2014) Busco en tus labios, del disc Busco en tus labios, lo mejor de Doctor Deseo, Baga-Biga.

Leon Gieco (2001) La Memoria, del disc  Bandidos rurales,  editat per EMI.

De Pupille (2005) ¿Hay alguien ahí? del disc  Himnos Olímpicos, BCore.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada