dimarts, 24 d’abril del 2012

Insubmissió!

Estimades i estimats

Una de les accions de la meva vida que porto amb més orgull és el ser insubmís. Sí, amb molt d'orgull, una època bonica, dura, on vaig aprendre tantes coses de tanta gent, on vaig conèixer gent que m'ha aportat tants valors i actituds vitals.
Al programa del canal 33 Latituds han fet un reportatge sobre la insubmissió, amb dos "s" que és com la fèiem a les pintades. M'ha agradat força la part on parla sobre la insubmissió militar, en Pepe Beúnza, moltes cares conegudes (en Marc, en Yon...), i la frase que més m'ha agradat és la que ha fet el Howard Clark: "el poder de los muchos", és a dir la força que tenim el poble, la nostra soberania, el poder no té res a fer si nosaltres volem.
No he vist tant clara la relació amb la denominada insubmissió fiscal al pagar els impostos a Espanya, que és una mena d'objecció fiscal, tal comes porta fent al exèrcit des de fa 30 anys.
I m'ha fet un cert fàstic veure al bo del Pepe rebre un premi per la insubmissió de mans d'un personatge com la Núria de Gisper, ara presidenta del Parlament, però consellera de justicia al llarg de tota la década dels noranta, la decada insubmissa. Quin pais!

I que ens quedi clar que si el Ghandi o el Luther King visquès a la Catalunya del Puig i del Mas estarien empressonats i acusats de terrorisme.
Val la pena reflexionar...


http://www.tv3.cat/videos/4057170/Insubmissio

2 comentaris:

  1. Uno de las carencias clásicas de la insumisión fue la generación de documentación. Y si no hemos escrito nuestra historia, otros se encargarán de hacerlo. El pastiche que acabo de ver es una de esas consecuencias.

    Ojo, porque vendrán peores...

    ResponElimina
  2. Estimat Adolfo,

    Demasiada razón. Con la de historiadores, trovadores, eruditos, escribanos y cronistas excelsos todos ellos que dió la insumisión!!
    Cuanto gesto, discurso y actitud escondida en los estresijos de la historia.
    Un abrazo,
    toni

    ResponElimina